half-hero
Aktivnosti

Lutkarski mjuzikl u pratnji Djeda Božićnjaka oduševio vrtičke mališane

Preko stotinjak mališana DV “Bubamara” u Benkovcu jedva su dočekali početak lutkarskog mjuzikla u izvedbi Teatra Poco Loco iz Zagreba.

Glumci Tetra; Zrinka Kušević, Maja Katić, Fabijan Komljenović izveli su lutkarski mjuzikl naslova “Stonoga Goga”, poučnu priču uz puno glazbe (svirajući i pjevajući uživo) na bogato ilustriranoj scenografiji. Gdje spavaju bubamare? Tko je kraljica kukaca? Kako leptirica uspavljuje bebe čahurice? Zašto mravi nemaju vremena? sve ove i druge zanimljivosti o sitnim šumskim životinjama ispričalo je troje glumaca uz pjesmu i ples u auli vrtića.

Naša je ideja bila približiti sitni životinjski šumski svijet najmlađima i uključiti ih pjesmom i plesom u ovu poučnu priču kako bi osim predstave naučili nešto o malim bićima koja žive u njihovoj blizini. Ovaj mjuzikl nastao je u koprodukciji s Gradskim kazalištem lutaka Split te je dosada osvajao brojne nagrade gostujući na dječjim festivalima.

Na kraju predstave dolazak Djeda Božićnjaka izmamio je najveći osmijeh na licima darujući mališane slatkišima, a mi smo obećali i djeci i odgajateljicama sljedeće godine opet doći u goste.

Edukacija i upoznavanje djece i mladih o žitovinjskom svijetu od velike nam je važnosti te nastojimo približiti i kroz ovaj oblik suradnje svijet obnovljivih izvora energije počevši od onih najmlađih.1OO% Obnovljivo