half-hero
Aktivnosti

Božićna kazališna predstava “Tri Kralja” gostovala u Benkovcu

Suradnja s lokalnom zajednicom od izuzetne nam je važnosti stoga smo i u ovo predblagdansko vrijeme poduzeli niz aktivnosti počevši od onih za najmanje građane kako bi unijeli radost Božića mališanima i njihovim obiteljima.

U goste smo u grad Benkovac pozvali Kazalište tvornica lutaka iz Zagreba s predstavom “Tri kralja” u režiji nagrađivane umjetnice Petre Radin. Tri mudraca Baltazar, Gašpar i Melkior ispričali su priču o Božiću. Vodili su nas sve do Betlehema i to prije više do 2000 godina. S osmjesima na licu i puno duha bacili su adute kroz vrhunske glumce i radost koju šire kilometrima oko sebe. A Božić je upravo ta radost. Radost života.

Iako je iste te večeri igrana nogometna utakmica na svjetskom prvenstvu u Kataru, interes mališana je ipak bio veliki i sretni smo što smo dašak Božićnog ugođaja na ovaj karaktističan način kroz smijeh i glazbu glumačkog trojca približili djeci Benkovca.

Na kraju smo se svi počastili fritalama i Božićnim kolačima uz pigodno druženje s kazalištnom skupinom iz Zagreba, glucima Lukom Petrušićem, Josipom Brakusom i Matijom Šakoronjom.

Nadam se da uspješnoj suradnji dogodine s još nekom Božićnom predstavom kazališta lutaka Zagreb.1OO% Obnovljivo